ZAKISZACZ Pro-Biotyk (em15) ProBiotics 20 L
Opis
ZAKISZACZ Pro-Biotyk (em15) do sporządzania kiszonek z traw, lucerny, kukurydzy. Do sianokiszonek i wysłodków buraczanych.
Zakiszacz mikrobiologiczny preparat przeznaczony do produkcji najwyższej jakości kiszonek i sianokiszonek.
Zakiszacz preparat mikrobiologiczny do sporządzania najwyższej jakości kiszonek z traw, lucerny, kukurydzy i wysłodków buraczanych oraz sianokiszonek. Lepszy smak oraz wartości odżywcze wpływają na zwiększenie wydajności mlecznej i mięsnej bydła oraz poprawiają dobrostan i zdrowie zwierząt.
Zakiszacz wspomaga procesy fermentacji pasz oraz hamuje rozwój bakterii niepożądanych (kwasu masłowego, pleśni i drożdży). Kiszonki pozostają stabilne przez wyjątkowo długi czas, obniża pH zakiszanego surowca. Stabilność tlenowa kiszonki zostaje zwiększona.
Zakiszacz nie wymaga aktywacji i jest gotowy do użycia przez dozownik zamontowany przy prasie zwijającej lub polewanie pryzmy (nie powoduje korozji sprzętu).
Instrukcja prawidłowego stosowania:
- 0,3-0,5 L/t zielonki kukurydzy,
- 0,5-1 L/t sianokiszonki,
- 1-1,5 L/t lucerny
- 2 L/t ziaren kukurydzy,
- 1,5 L/t wysłodków buraczanych.
Skład:
Materiały paszowe: rewitalizowana, niechlorowana woda, fermentowana melasa z trzciny cukrowej (cukier całkowity < 1,92 g/100 g, Sacharoza < 1,32 g/100 g), chlorek sodu (sód < 0,12 g/100 g).
Dodatki zootechniczne: Lactobacillus plantarum ATCC 8014, Lactobacillus buchneri DSM 13573 w ilości: 6,0 x 109jtk/g
Opakowanie 20 litrów
W ofercie również opakowania: 5 l, 10 l, 1000 l.